Armin van Buuren - A State Of Trance 2012

Nem tudom hányan vették észre (márciusban már ildomos), de új évet írunk, ha pedig új év, akkor az egyet jelent egy új A State Of Trance mixlemezzel. Sok dolog biztos az életben, és Armin van Buuren válogatása is ezek közé tartozik. Végre kezeink közé keríthettük az idei mixet, vajon az elmúlt évek hullámzó teljesítménye után milyen lett a végeredmény?

Egy biztos, az első cd lehetett volna erősebb is! Vannak rajta kellemes számok, nem hiányoznak az elmaradhatatlan gitáros dalok sem, de valami nem az igazi. Pedig a kezdés egész jó, bár az Omnia & Ira közös dala, a The Fusion szerintem olyan, mintha Andy Moor-t kevernénk Gareth Emery Metropolis-ával. A beach-hangulat itt még nem igazán érzékelhető, erről majd egy VillaNaranjos, majd pedig az új Sunlounger szám gondoskodik.

Ezen a korongon még Alexander Popov, Andy Moor, Mark Otten alkot nagyot, de a már ismert Mike Foyle & ReFeel kollaboráció is kedves a fülnek. Az új Armin számtól viszont még most sem dobtam hátast, hiába énekel benne a zseniális Ana Criado, ezúttal a varázs elmaradt (de legalábbis várat még magára). Kellemeset csalódtam viszont a Susana & Max Graham párosban, faja nótát hoztak össze, kiváló szintikkel! A korongzáró Lemon & Einar K viszont megint kilóg uplifting hangzásával.

A második cd viszont még ezt a szintet sem éri el. A baj az, hogy Armin túlságosan alárendelte az ASOT 550-nek, meg a Gaia-hangulatnak a mix második felét, így sok, egymásra hasonlító zene követi egymást. Némelyikkel még nem is lenne baj, de így, felhalmozva nagyon egysíkú.
Valahogy most a nagy nevek sem csillognak igazán: Orjan Nilsen és Armin duettje például egészen lelombozó, akárcsak a Heatbeat és John O’Callaghan közös dobása, de Paul van Dyk és Ummet Ozcan sem erőltette meg magát. Még szerencse, hogy Ralphie B új száma, az Icarus, Gareth Emery csodája, a Concrete Angel, vagy az Aly & Fila új száma, a Coming Home megmenti a helyzetet.

Őszinte leszek: hihetetlenül rosszul esik, hogy el kellett marasztalnom Armin idei ASOT-ját. Szerintem az úriember most alulmúlta önmagát, lehet, hogy elkapkodta a dolgot? Hiszen itt van már az ASOT 550 party sorozat, kellett neki egy kis reklám, lehet, hogy az időzítés áldozata lett az album?
Nem tudok szabadulni a gondolattól, ha mondjuk májusban jött volna ki ezzel a lemezzel, vajon miben lett volna másabb? Mindenesetre úgy érzem, idén ismételten egy gyengébb A State Of Trance mixlemezzel gazdagodtunk.

Kiadó: Armada
Műfaj: Trance
Megjelenés: 2012.03.01.

01. Omnia & Ira - The Fusion (Armin van Buuren's Intro edit)
02. VillaNaranjos - Granadella
03. Sunlounger feat. Zara Taylor - Try To Be Love (Roger Shah Naughty Love mix)
04. The Blizzard - Piercing The Fog
05. Audien - Keep This Memory
06. Alexander Popov - When The Sun (Eximinds remix)
07. Nash & Pepper - Ushuaia Memories
08. Mike Foyle & ReFeel - Universal Language
09. Tenishia - Always Loved, Never Forgotten (The Day Will Come)
10. Andy Moor feat. Jessica Sweetman - In Your Arms
11. Mark Otten - Hyperfocus (Wezz Devall remix)
12. Armin van Buuren feat. Ana Criado - Suddenly Summer
13. Alex Morph & Protoculture - Waking Up The Stars
14. Susana & Max Graham - Down To Nothing (A State Of Trance edit)
15. Lemon & Einar K - We Are What We Are

01. Ashley Wallbridge - Mumbai Traffic (Armin van Buuren's Intro edit)
02. W&W - Invasion (ASOT 550 Anthem)(Club mix)
03. Alexander Popov - Attractive Force
04. Orjan Nilsen - Amsterdam
05. James Dymond - Overthrow (Protoculture remix)
06. Abstract Vision & Elite Electronic - Kinetic
07. Armin van Buuren pres. Gaia - J’ai Envie De Toi
08. Abstract Vision & Elite Electronic - Blossom
09. Wiegel Meirmans Snitker - Nova Zembla (Armin van Buuren remix)
10. Andrew Rayel - 550 Senta (Aether mix)
11. Ralphie B - Icarus
12. Marlo - Megalodon
13. Armin van Buuren & Orjan Nilsen - Belter
14. Gareth Emery feat. Christina Novelli - Concrete Angel (John O’Callaghan remix)
15. Paul van Dyk & Ummet Ozcan - Dae Yor
16. John O’Callaghan & Heatbeat - Las Lilas
17. Aly & Fila feat. Jwaydan - Coming Home


5 hozzászólás:

Greg Sanchez írta...

Jó kis elemzés, teljesen egyetértek a cikkeddel. Armin sajnos évről évre egyre gyengébb ASOT-okat készít, millió fellépése, mixe, rádióműsora, felkérése miatt totál elmegy az egész válogatássorozat hangulata, ami az elején anno megfogott és minőségi is volt. Nem mellékesen mint producer is eléggé leírta magát nálam, lassan 4 éve.
További kellemes írogatásokat! :)

Pactolous írta...

Köszi szépen!
Ízlések és pofonok, nálam nem írta le magát Armin, nekem az esetek többségében nagyon bejön az, amit csinál, de nincs mit szépíteni: ez most nem jött össze.

Az ASOT-ok pedig igen hullámzóak, valóban, ahogy írtad, ha előveszem például a 2006-osat, vagy a 2007-eset, teljesen más a hangulata, karakteresebbek a zenék. Vagy csak mi öregszünk? :)

Greg Sanchez írta...

Az is benne van a pakliban, hogy öregszünk, de a stílus maga is változik, persze itt sem tud mindenkinek megfelelni maga a trance, így újabb közönséget nyer meg magának, de egyben veszít is a régi tábor híveiből. A mai napig keresem az én "trance-hőskorombeli" zenei motívumokat a mai trance felhozatalban. :)

Projeckt írta...

Grat az irományhoz, de nekem ez ugye nem újdonság. Gondolom nem titok, hogy mi, a cikkek kikerülése előtt, át szoktuk tárgyalni az albumokat.
Én azért az első cd-t nem húznám le annyira, de hiányzik egy erős második, ami teljessé tenné az albumot.
Tény, hogy elmarad az előző évek ASOT válogatásaitól, de azért hallgassuk végig még párszor, hátha másképp szemléljük majd. Meg aztán hátra van még egy kevés az évből és remélhetőleg kijön valami nagy dobás, amire elsőre azt mondjuk, hogy ez 2012 albuma :)
Addig is sok sikert a további cikkekhez!

atisf1 írta...

Kb ugyanaz látható itt is, mint ami Tiesto-nál volt anno az ISOS-sorozattal...

 
Copyright © 2012 Music For Trance People. Üzemeltető: Blogger.